Sharing is caring!

Imbunatatire viteza OpenCart

Viteza cu care se incarca paginile unui magazin online OpenCart a ajuns sa fie un factor determinat in numarul de comenzi finalizate zilnic. Imbunatatirea vitezei de incarcare a paginilor unui magazin online OpenCart doar cu 1s poate duce la cresteri de peste 5-10% a numarului de comenzi zilnice.

Exista diferite instrumente pentru a masura viteza de incarcare a paginilor unui website. Rezultatele obtinute la fiecare verificare depind de diferiti factori.

Cea mai dificiala experienta a unui utilizator care navigheaza pe site este ca pagina acestuia sa se incarce foarte greu sau “sa inghete”. Acest lucru poate depinde de conexiunea la internet dar de cele mai multe ori cauza o constituie existenta a multor elemente de JavaScript, css sau imagini care nu sunt optimizate.

Prin urmare este foarte important ca site-ul sa ofere posibilitatea unei navigari liniste printre pagini.

Cercetarile au aratat ca utilizatorilor nu le place sa astepte mult timp pentru ca o pagina sa se incarce si ca de cele mai multe ori vor parasi site-ul.

Optimizarea consta, in primul rand, in a oferi utilizatorilor o experienta de navigare placuta astfel incat timpul mediu petrecut in platforma sa fie unul cat mai mare.

Un site care are pagini care se incarca mai rapid va avea un scor mai bun oferit de motoarele de cautare.

Imbunatatirea vitezei paginilor unui site in OpenCart se efectueaza in functie de fiecare hosting sau server pe care este instalat. Deasemenea, un rol importat il are tema utilizata si diferite pluginuri instalare.

Masurarea vitezei de incarcare a paginilor unui magazin online creat in OpenCart se efectueaza atat la pagina principala cat si la paginile de categorii si la pagina produsului.

Unul dintre cele mai populare instrumente de masurare a vitezei este PageSpeed Insights de la Google. Un alt instrument este GTmetrix.

 

                 

Call Now Button
Sunteți deciși să faceți o schimbare?

Doriți să vă contactăm și să vă oferim mai multe detalii? Vă rugăm sa completați câmpurile de mai jos iar unul dintre membrii echipei noastre vă va contacta în cel mai scurt timp.

[capcha]

X
CONTACT