Sharing is caring!

Configurare HTTPS in OpenCart

Instalarea si configurarea unui certificat SSL in OpenCart este o necesitate in acest moment atat din punct de vedere al securitatii cat si al indexarii motoarelor de cautare.

Incepand din ianuarie 2017 google a anuntat ca va acorda o atentie mai mare site-urilor care au instalat si configurat corect un certificat SSL si care functioneaza pe HTTPS.

De cele mai multe ori, certificatul SSL si configurarea HTTPS sunt realizate defectuos in sensul ca site-ul poate fi accesat de pe mai multe adrese URL: www, http://, https://, https://www

Ce este un SSL?

SSL sau Secure Sockets Layer permite ca transmiterea datelor intre browser-ul client de pe calculatorul de unde se acceseaza site-ul si serverul unde este instalat si gazduit website-ul sa se realizeze criptat astfel incat orice informatie sa nu poata fi identificata decat pe baza unei chei.

SSL este un protocol  care permite transmiterea si receptarea datelor in mod codificat. Rezultatul este HTTPS care permite ca datele transmite intre browser si server sa aiba un grad de securitate mai mare.

In cazul unui magazin online, unde exista date sensibile ale clientilor este neaparat necesar utilizarea HTTPS.

Certificat SSL in OpenCart

  1. Primul pas este achizitionarea unui certificat sau utilizarea certificatului gratuit LetsEncrypt. Principala diferenta intre un certificat SSL platit si LetsEncrypt consta in faptul ca ultimul necesita reninoire la fiecare 3 luni.
  2. Al doilea pas consta in instalarea certificatului SSL achizitionat. Daca se utilizeaza un CPanel exista proceduri pentru instalare si configurare atat pentru un certificat achizitionat cat si pentru LetsEncrypt. De mentionat, este faptul ca este posibil ca unii provideri sa nu puna la dispozitie in Cpanel certificatul LetsEncrypt. Trebuie sa se aiba in vedere daca certificatul este pentru www sau non-www.
  3. Al treilea pas consta in configurarea OpenCart pentru a utiliza certificatul SSL si configurarea corecta HTTPS. O greseala frecventa in aceasta etapa este ca site-ul sa functioneze atat pe http cat si pe https sau redirectarile de la http catre https sa fie efectuate defectuos.
Call Now Button
Sunteți deciși să faceți o schimbare?

Doriți să vă contactăm și să vă oferim mai multe detalii? Vă rugăm sa completați câmpurile de mai jos iar unul dintre membrii echipei noastre vă va contacta în cel mai scurt timp.

[capcha]

X
CONTACT